Medicop is een familiebedrijf, gevestigd in Murska Sobota, Slovenië. We zijn trots op onze belangrijke traditie, die meer dan 40 jaar teruggaat tot 1978, toen het bedrijf voor het eerst werd opgericht. De producten van Medicop worden gebruikt in bijna elke zorginstelling in Slovenië en zijn geïnstalleerd in ziekenhuizen en gezondheidscentra in meer dan 65 landen over de hele wereld.    

De visie van Medicop is het creëren van belangrijke oplossingen op het gebied van medische apparatuur en speciale voertuigen, die levens redden. Terwijl onze producten, die variëren van medische gassystemen tot medische hulpmiddelen, in meer dan 60 landen worden verkocht, is onze markt voor ambulancevoertuigen de markt die we in 2020 willen uitbreiden. Op dit moment zijn we beschikbaar in 5 Europese landen (Slovenië, Kroatië, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland). Ons doel voor de komende twee jaar is om onze markt voor ambulancevoertuigen uit te breiden naar 15 Europese landen en landen in het Midden-Oosten.

Niet alleen is elk product een volledig resultaat van onze eigen ontwikkeling, de emergency ambulances van Medicop zijn ook een synoniem voor state of the art techniek, innovatieve technologie, veiligheid, kwaliteit, comfort en een lange levensduur – idealiter afgestemd op de extreme eisen van de reddingsdiensten. Ze zijn voorzien van de ongeëvenaarde ergonomische- en veiligheidsdetails van Medicop die een nieuwe standaard hebben gezet in de industrie, waar elk detail van belang is.